Ukraine

Sidst opdateret d. 22/5 - 2023
Foto: Lewin Bormann - Ukrainian Girl - Taken on February 24, 2022, link til billede

Under krigen

inden krigen klik her

 

Danmark bliver nævnt som værtsbud: Zelenskyj vil have fredskonference

Politiken d. 21/5 - 2023

Ukraines præsident ønsker et fredstopmøde i juli. Venstres udenrigsordfører ser gerne Danmark som vært...

...Bør man invitere Rusland til sådan et topmøde?

»Det skal være ukrainernes afgørelse 100 procent«.

Ifølge Volodymyr Zelenskyj skal fredstopmødet være for »alle, der står for ærlighed og er fast besluttet på at bringe denne krig til ende«.

Ukrainska Pravda henviser til en anonym svensk diplomat vedrørende København som værtsbud. Diplomaten beretter også, at et muligt fredstopmøde vil blive diskuteret mandag, når EU’s udenrigsministre mødes.

Ukraine har tidligere udtrykt planer om et sådant topmøde, men der er endnu ikke blevet afholdt et.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Jeffrey Sachs on the Path to Peace in Ukraine

Canadian Foreign Policy Institute 4/5 - 2023

World-renowned intellectual Jeffrey Sachs will speak on “The Path to Peace in Ukraine". Sachs was twice named one of the 100 Most Influential People in the World by Time and ranked by The Economist among the top three most influential living economists. He will be joined by University of Ottawa Ukraine expert Ivan Katchanovski who will provide background on the conflict in Ukraine as well as context around Canada's role...

Læs hele beskrivelsen og se videoen

Sidens top

 

Putin åben for kinesisk fredsplan, men i USA og Ukraine trækker man på skuldrene

DR d. 21/3 - 2023 af Morten Top

Præsident Xi har endnu ikke talt med præsident Zelenskyj, siden krigen i Ukraine brød ud.

På dagsordenen var naturligvis også krigen i Ukraine og den kinesiske 12-punktsplan for fred, som Kina fremlagde for en måneds tid siden.
Efter mødet udtrykte præsident Putin sig positivt overfor fredsplanen, som dog ifølge den russiske præsident afhænger af Vesten og Ukraine.
- Mange af punkterne i den kinesiske fredsplan kan bruges som basis for at afslutte konflikten i Ukraine, så snart Vesten og Kyiv er klar til det. Det er der dog ikke noget, der tyder på, sagde Vladimir Putin...

...Noget tyder på, at samtalen mellem Kina og Ukraine kan være på vej. På et pressemøde i Kyiv her til aften, inviterede præsident Zelenskyj i hvert fald den kinesiske præsident til dialog om en fredsløsning...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Ukraine: ”Nu er det rigtige tidspunkt kommet til at genoptage de afbrudte forhandlinger …”

Demos d. 12/3 - 2023

Krigen i UKRAINE:

Interview med tidl. generalmajor Harald Kujat. offentliggjort den 18.1. 2023 i den schweiziske internetavis ”Zeitgeschehen im Focus” af Thomas Kaiser

”Nu er det rigtige tidspunkt kommet til at genoptage de afbrudte forhandlinger. Våbenleverancer betyder meningsløs forlængelse af krigen”.

Pensioneret generalmajor Harald Kujat forklarer i det efterfølgende interview, hvorfor krigen kunne have været afsluttet for lang tid siden. Han klager over medier, der selv vil skabe politik. Den forhenværende tyske soldat med den højeste militære rang og formand for NATO-Rusland-Rådet siger: Måske bliver der engang stillet spørgsmålet om, hvem det var, der ikke ville forhindre denne krig.

Interviewet udført af Thomas Kaiser blev offentliggjort den 18.1. 2023 i den schweiziske internetavis ”Zeitgeschehen im Focus”. (Link)

Det tyske feministiske tidsskrift Emma bragte interviewet den 4. marts 2023 under overskriften ”Rusland vil forhandle”...

...Det er et uhyggeligt spil, der bliver spillet, som de godtroende borgere ikke aner noget om:
”Forhandlingerne i Istanbul var kendte. At man stod lige foran en aftale, var også velkendt. Men fra den ene dag til den anden hørte man ingenting længere. I midten af marts kunne det britiske Financial Times for eksempel berette om fremskridt. Og nogle tyske aviser kom også med lignende meldinger. Hvorfor forhandlingerne mislykkedes, er der imidlertid ikke blevet rapporteret noget om.

Da Putin den 21. september 2022 udskrev den delvise mobilisering, nævnte han for første gang offentligt, at Ukraine i Istanbul-forhandlingerne i marts 2022 havde reageret positivt på de russiske forslag. “Men,” sagde han ordret, ” en fredelig løsning passede ikke Vesten, derfor befalede han (Johnson) rent faktisk Kiev at tilintetgøre alle aftaler.”...

Læs hele artiklen

eller på tysk

Sidens top

 

Hvad er udsigterne i Ukraine for krigens forløb og dens afslutning?

Lühr Henken, Berlin

Tale i plenum for fredskoordinationen i Berlin, 5. marts 2023

Det er klart, at krigen skal afsluttes hurtigst muligt. Antallet af døde og sårede er allerede rystende. Desværre er der ingen rigtig pålidelig optælling. Som i enhver krig forsøger hver side at undervurdere deres egne tab og undervurdere deres modstanderes tab. Jeg kan ikke bedømme, om de tal, som den amerikanske stabschef gav Milley i november 2022, er mere troværdige. Han talte om 100.000 dræbte og sårede på hver side, og over 40.000 ukrainske civile dræbt. 1 Ifølge en alt for forsimplet, men udbredt tommelfingerregel i en krig, er der tre sårede for hver dræbt. 2Hvis vi anvender denne formel, når vi frem til i alt 50.000 døde og 150.000 sårede soldater. Disse skøn blev offentlige i midten af ??november - efter 9 måneders krig. Således var der på det tidspunkt i alt 90.000 civile og militære dræbte, altså et gennemsnit på 10.000 dødsfald om måneden. I dag er vi fire måneder videre. Antallet er nu sandsynligvis 130.000 døde. Der er også omkring 10.000 døde Wagner-lejesoldater. Skal det fortsætte sådan her måned efter måned?

Jo før dette slutter, jo færre døde, færre sårede og færre flygtninge. Næsten 8,1 millioner mennesker forlod Ukraine 3 , hvilket kun efterlod 35,3 millioner af de 43,4 millioner før krigen. Et fald på 18 procent. Omkring 5,4 millioner mennesker er fordrevet blandt dem, der forbliver i landet...

Læs hele artiklen

Sidens top


Dette er Kinas 12-punktsplan for fred i Ukraine

PresseTeam Austria d. 24/2 - 2023

I dag, på årsdagen for Ukraine-krigen, udsendte Kina et 12-punkts papir, der opfordrede til en våbenhvile i Ukraine, som kun kan opnås gennem fredsforhandlinger. Fordi dialog og forhandlinger er den eneste holdbare løsning på Ukraine-krisen.
Det kinesiske udenrigsministerium offentliggjorde et dokument med titlen "Kinas holdning til en politisk løsning på Ukraine-krisen" på sin hjemmeside i dag. Papiret indeholder tolv forslag til at afslutte krisen med politiske midler.

Avisen starter med at kræve, at alle staters suverænitet respekteres og det "Koldkrigsmentalitet" - Kinas mærke for amerikansk hegemoni og indblanding i andre landes anliggender - skal opgives. Fjendtlighederne skal også standses, og fredsforhandlingerne genoptages. Kina tager også en klar holdning imod brugen af ??atomvåben: "Atomvåben må ikke bruges, og atomkrig må ikke føres." Trusler om at bruge atomvåben afvises også...

Derudover kræver Kina tiltag for at sikre atomanlæg og sikre korneksport fra Ukraine.
Her kan du læse den tyske oversættelse af kravene fra Kinas 12-punktsplan:

Respekt for alle staters suverænitet: Den almindeligt anerkendte international lov og FN's charter skal overholdes nøje.

Opgiv koldkrigsmentaliteten: Et lands sikkerhed bør ikke forfølges på bekostning af andre.

Ophør med fjendtligheder: Alle parter bør forblive rationelle, udvise tilbageholdenhed og ikke give næring til konflikten.

Genoptagelse af fredsforhandlinger: Dialog og forhandlinger er den eneste holdbare løsning.

Løsning af den humanitære krise: Alle handlinger, der bidrager til at afhjælpe den humanitære krise, skal opmuntres og støttes.

Beskyt civile og krigsfanger: Alle parter i konflikten bør overholde international lov og undgå angreb på civile og civil infrastruktur.

Sikre atomkraftværker: Kina afviser væbnede angreb mod atomkraftværker.

Reducer strategiske risici: Atomvåben må ikke bruges, og atomkrige må ikke udkæmpes.

Lette korneksport: Alle parter bør implementere Sortehavsaftalen.

Stop ensidige sanktioner: Ensidige sanktioner og maksimalt pres kan ikke løse problemet, de skaber kun nye problemer.

Stabilisere forsyningskæder: Alle parter bør bevare det eksisterende verdenshandelssystem og ikke bruge den globale økonomi som et våben til politiske formål.

Genopbygningsplaner: Det internationale samfund bør træffe foranstaltninger til at udføre post-konflikt genopbygning i de berørte zoner.

...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Slutten på den europeiske freden

Ny TID d. 1/1 - 2023, SKREVET AV HANS OLAV BRENDBERG

UKRAINA / I året som har gått, har truleg 140 000 fått en altfor tidleg død. Kva har vi nå i vente?
For eit år sidan la Russland fram eit framlegg til traktatar som skulle regulera tilhøvet mellom Russland og NATO. Etter vel ein månad med forhandlingar stogga forhandlingane opp. Forhandlingane braut saman på «open dør»-prinsippet. Ukraina skulle stå fritt til å søkja – og få – medlemsskap i den vestlege militæralliansen.

Kort tid etter tok ein 75-årig periode med relativ fred i Europa slutt. Etter at våpna tagde våren 1945, har stormaktene unngått å trampa kvarandre for nære i open krigføring. Ein har drive nervekrig i Berlin. Ein har slege ned opprør i eigne klientstatar, som Hellas og Ungarn. Men i det store og heile har ein halde seg unna å investera for mykje militær og politisk prestisje der dette kunne invitera til overbod og direkte konfrontasjon...

...Om Ukraina sakte sig i hop, og NATO blir ein «koallisjon av uviljuge», kan vi vera trygge på at leiarane våre ikkje har nokon plan B, når plan A er avlyst. Og då er det spørsmål om dei uviljuge likevel er viljuge til å bli dytta inn i slaget.

Uansett kan vi slå fast at vår generasjon etter 1991 hadde ein ærleg sjanse til å gjera slutt på den blokkpolitikken som har ridd Europa etter Tysklands samling. Vi valde å ikkje gjera bruk av denne sjansen.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

What are the chances for peace in Ukraine?
Outlining the possible outcomes from the probable scenarios

Meer d. 4/1 2023 af MICHAEL VON DER SCHULENBURG

Whether there will be a chance for peace in Ukraine depends, above all, on the United States! For the USA, this war is about its geostrategic goals and only geostrategic considerations will persuade the USA to agree to a peace solution. Here are a few thoughts:...

...The peace dilemma

The arguments I have listed here are purely power-political considerations that major powers might pursue. Understanding this would be important. But they also show the whole perversion of this war and the dilemma that every peace movement will face, for no one should hope that it must first come to the destruction of Ukraine in order to negotiate peace. And no one should ever wish for an escalation of the conflict with China (and, with it, the risk of another war) in order to finally reach a peace agreement in Ukraine. It would also be disastrous for the suffering people in Ukraine if public opinion in the West were to turn against them. They will need Western support for a very long time now – even, and especially, in times of peace.

There must be another way to peace than to follow a great-power logic. We must not leave this war to warmongers. This would need a strengthened peace movement from Lisbon to Vladivostok, a peace movement that does not believe in the blessings of NATO, that does not believe that Americans must dominate the world, that does not believe that only weapons create peace and that does not believe in the annexation of territories of other countries, but that sees peace in Ukraine and Europe, including Russia, as a positive achievement of humanity. Only, this peace movement does not exist - at least not yet.

Link til artiklen

Michael von der Schulenburg, former UN Assistant Secretary-General, escaped East Germany in 1969, studied in Berlin, London and Paris and worked for over 34 years for the United Nations, and shortly the OSCE, in many countries in war or internal armed conflicts often involving fragile governments and armed non-state actors. These included long-term assignments in Haiti, Pakistan, Afghanistan, Iran, Iraq and Sierra Leone and shorter assignments in Syria, the Balkan, Somalia, the Balkan, the Sahel, and Central Asia. In 2017, he published the book ‘On Building Peace – rescuing the Nation-State and saving the United Nations’, AUP.

Sidens top

 

Ukraine Arms Trafficking: The Waltz of Bloody Clowns

21st centry wire d. 2/1 2023 af Arnaud Develay

Ukraine has a long and sordid history in the illegal arms trade, and the recent proxy war between NATO and Russia has turned what used to be an obscured black market into a major international weapons enterprise – financed and supplied with western public money.

Arms trafficking by Ukrainian gangs has made it possible to diversify stocks placed on the market at unbeatable prices in the countries of the European Union.

The road to Hell is paved with good intentions. Through an unprecedented outpouring of solidarity (especially with regard to the management of the health crisis), Europe has sent massive arms to Ukraine. Weapons that will undoubtedly end up killing Pierre, Jacques, Anne, even you or me.
This is the boomerang effect already seen through the ridiculous imposition of “sanctions trains”: before releasing 100 million euros to equip the Ukrainian armed forces, it is hard to believe that French President Emmanuel Macron did not understand the risk that its weapons will be used to equip entities that do not care about France’s interests in protecting its own population. (1)
Since last March, the NATO and G7 countries have been massively feeding President Zelensky and his clique with weapons of all kinds. (2)
The hunger of Kiev’s bloody clown is never satisfied, however.
In doing so, many of these weapons also end up in the hands of various terrorist groups around the world, including in Africa, fueling political instability there. (3)
The director of the United States Agency for International Development (USAID), Samantha Power, indicated that Ukraine spends “the staggering amount of six billion dollars each month” on the war, this sum being provided to Zelensky by his Western ‘partners.’ (4)

Link til artiklen

Sidens top

 

Ukrinform d. 3/1 -2023

The shortest way to peace is about supplying Ukraine with more weapons as the possible search for a peaceful solution to Russia’s war of aggression on Ukraine at the negotiating table will fully depend on the situation on the battlefield.
That’s according to NATO Secretary General Jens Stoltenberg, who spoke with DPA, Ukrinform reports.

Link til hele artiklen

Sidens top

 

Hør om tabuemnerne i mediedækningen af krigen i Ukraine

Udgivet af Arne Hansen på 30. december 2022
Her skal vi høre Ruslands- og Ukrainekender og historiker Jens Jørgen Nielsen fortælle om, hvordan han har oplevet den historiske udvikling med amerikansk indblanding i bl.a. 2014 og 8 års borgerkrig i Ukraine siden 2014 forud for Ruslands uforsvarlige angrebskrig, samt om risikoen for at uforsonligheden vil ende med atomkrig. Vi hører også om hvordan Jens Jørgen Nielsen oplever sin fyring, som en hysterisk russofobisk krigstidsreaktion, hvor brøden består i at bryde de vestlige mediers tabuemner, som sabotagen mod Nordstream og sortlistning af russiske medier. Interviewet med Jens Jørgen Nielsen til Flygtninge og Fred og Frederikshavn Lokalradio foregik d. 22. december 2022.

Link til udsendelsen

Sidens top


NYT Discovers Ukraine's Neo-Nazis at War

Common Dreams d. 22/12 - 2020

Throughout the Ukraine crisis, the U.S. State Department and mainstream media have downplayed the role of neo-Nazis in the U.S.-backed Kiev regime, an inconvenient truth that is surfacing again as right-wing storm troopers fly neo-Nazi banners as they attack in the east.

The New York Times reported almost in passing on Sunday that the Ukrainian government's offensive against ethnic Russian rebels in the east has unleashed far-right paramilitary militias that have even raised a neo-Nazi banner over the conquered town of Marinka, just west of the rebel stronghold of Donetsk.

That might seem like a big story - a U.S.-backed military operation, which has inflicted thousands of mostly civilian casualties, is being spearheaded by neo-Nazis. But the consistent pattern of the mainstream U.S. news media has been - since the start of the Ukraine crisis - to white-out the role of Ukraine's brown-shirts.

Only occasionally is the word "neo-Nazi" mentioned and usually in the context of dismissing this inconvenient truth as "Russian propaganda." Yet the reality has been that neo-Nazis played a key role in the violent overthrow of elected President Viktor Yanukovych last February as well as in the subsequent coup regime holding power in Kiev and now in the eastern offensive.

Link til artiklen

Sidens top

 

Pentagon ‘Greenlights’ Ukrainian Drone Strikes Inside Russia Provoking Game of Nuclear Chicken

Need To Know d. 13/12 - 2022

...The Biden regime gave Ukraine the “green light” to conduct drone strikes inside Russia because Putin has yet to use nuclear weapons on the battlefield or attack any neighboring NATO nations, according to a report from The Times...

...[…] Last night, Putin officials pointed out that Ukraine was already bombing territory in Russia, with strikes on the Engels and Dyagilevo air bases. One official, Konstantin Gavrilov, said: ‘Provocations against these airfields could have created risks for nuclear security.’ Two Russian nuclear-capable Tu-95 bombers were reportedly damaged...

Læs hele artiklen.

 

Rusland kommer med begrundelse for invasion af Ukraine

TV2 d. 11/12 . 2022

...Rusland invaderede Ukraine, fordi landets bekymringer om Minsk-aftalerne blev ignoreret.
Sådan lyder begrundelsen for krigen fra den russiske præsident Vladimir Putins talsmand, Dmitry Peskov, under et program om Putin på den russiske tv-kanal Rossiya-1 søndag...

...Peskovs udmelding kommer i kølvandet på bemærkninger fra den tidligere tyske kansler Angela Merkel, som var medunderskriver af Minsk-aftalerne.
Onsdag indrømmede hun i et eksklusivt interview med tyske The Zeit, at underskrivningen af Minsk-aftalen i 2015 var en taktik for at ”købe tid” til ukrainerne. Målet var, at Ukraine fik mulighed for at styrke sit forsvar og forhindre flere russiske annekteringer af områder i landet...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Zelensky Calls for Preemptive Nuclear Strikes Against Russia

The European Conservative d. 9/10 - 2022

Ukrainian President Zelensky was recorded calling upon NATO to consider “preemptive strikes” against Russia, rather than “waiting for the nuclear strikes first” and then retaliating.

Ukrainian President Volodymyr Zelensky gave a special address on October 6th to the Lowy Institute, an Australian think tank, in which he apparently called for a preventive nuclear strike by NATO against Russia—just days after he signed a decree on October 4th that ruled out further negotiations with Russia. While Kremlin spokesman Dmitry Peskov called the statement “essentially a call for the start of a world war,” the Ukrainian press secretary Serhii Nykyforov was quick to deny the incendiary claim. He argued instead that Zelensky’s call for “preemptive strikes” referred to a non-nuclear, but preventative strategy he would have preferred before the invasion of Ukraine on February 24th....

Læs hele artiklen.

Sidens top

 

Zelensky calls for ‘preemptive strikes’ from NATO to keep Russia from using nukes

MSN - Washington Examiner d. 7/10 - 2022

Ukrainian President Volodymyr Zelensky called on NATO to conduct “preemptive strikes” against Russian targets to prevent their use of nuclear weapons in Ukraine.

The president said these strikes “are needed so that [the Russians] know what awaits them if they use nuclear weapons” on Thursday during an event with the Australian think tank the Lowy Institute. “Not the other way around, waiting for Russia's nuclear strikes and then saying, 'Oh, you've done that, then get this.’”

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Zelenskyy Calls On NATO To Launch Preventive Nuclear Strike On Russia

Ukrainian News d. 6/10 - 2022

The international community and members of the North Atlantic Alliance (NATO) should review the order and provide for the preventive use of nuclear weapons in case of Russia's risk of using this type of weapons. Zelenskyy said this during a video interview with the Lowy Institute in Australia on Thursday, October 6.

"What should NATO do? Exclude the possibility of Russia using nuclear weapons. But, importantly, I once again appeal to the international community, as it was before February 24: preventive strikes, so that they know what will happen to them, if they use them, and not the other way around, to wait for Russia's nuclear strikes, to then say: "Ah, that’s what you do? Well, get it from us!" Zelenskyy emphasized...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Jørn Boye Nielsen: Vestens tyrkertro på, at krigen kan vindes med overlegne våben, går ud over fredsmulighederne

RÆSON d. 3/10 - 2022

”Der er en tyrkertro i Vesten på to forhold: At krige kan vindes med Vestens overlegne våbenteknologi, og at det kan gøres hurtigt. Ingen af delene er rigtige. Der er for mange drømme og for lidt realitetssans på den vestlige side.”

Kommentar af Jørn Boye Nielsen

Følger man med i den offentlige debat er der næsten kun én løsning på den forfærdelige krig mellem Ukraine og Rusland: Vesten, der aktivt støtter krigen, og Ukraine, skal vinde militært over Rusland.

Samtidig ser vi, at der over tid sker en enøjet eskalation af krigen fra begge sider – senest med Putins dekret om den delvise mobilisering og indkaldelse af 300.000 nye rekrutter – samt inkorporation i fire områder i det østlige og sydlige Ukraine. Også truslen om anvendelse af a-våben eller andre masseødelæggelsesvåben er kommet på banen.

Ifølge flere amerikanske kilder i State Department (se Foreign Affairs sept./okt. 2022 ) skulle der i april i år være indgået en foreløbig fredsaftale mellem Rusland og Ukraine. Indholdet af den var, at Rusland skulle trække sig tilbage til positionerne fra 23.2 – dvs. dagen før krigen. Ukraine lovede ikke at søge medlemskab af NATO og i stedet modtage sikkerhedsgarantier fra et antal lande. Desværre gav den nu forhenværende britiske premierminister Boris Johnson det råd til Ukraine, at de skulle trække sig ud af aftalen – han synes at Ukraine skulle kæmpe videre, og det menes også at være Vestens opfattelse.

Og følgende skete: Ukraine trak sig fra aftalen, og siden da har de støttet sig til troen på, at vestlige våben kan muliggøre en sejr og har troligt fulgt Vestens råd, så Vesten de facto er trådt ind som part i form af våbenleverandør og rådgiver i krigen.

Vesten støtter krigen som løsning. I modsætning til ikke-vestlige lande som Indien og Kina, der foreslår, at konflikten bør løses ved forhandlinger. Indiens premierminister Modi har for nylig i SCO-topmødet i Samarkand kritiseret Rusland med udtalelsen om, at “krig ikke hører hjemme i vor tid”. Den kinesiske regering har tidligere sagt, at krigen skal løses ved forhandlinger. Det samme har store nationer sagt udenfor Vesten...

Læs hele artiklen.

Sidens top

 

End War in Ukraine' Say 66 Nations at UN General Assembly

Common Dream d. 29/9 - 2022

...African leaders echoed one of the first speakers, Macky Sall, the president of Senegal, who also spoke in his capacity as the current chairman of the African Union when he said, “We call for de-escalation and a cessation of hostilities in Ukraine, as well as for a negotiated solution, to avoid the catastrophic risk of a potentially global conflict.”

The 66 nations that called for peace in Ukraine make up more than a third of the countries in the world, and they represent most of the Earth’s population, including India, China, Indonesia, Bangladesh, Brazil and Mexico.

While NATO and EU countries have rejected peace negotiations, and U.S. and U.K. leaders have actively undermined them, five European countries - Hungary, Malta, Portugal, San Marino and the Vatican - joined the calls for peace at the General Assembly.

The peace caucus also includes many of the small countries that have the most to lose from the failure of the UN system revealed by recent wars in Ukraine and the Greater Middle East, and who have the most to gain by strengthening the UN and enforcing the UN Charter to protect the weak and restrain the powerful...

læs hele artiklen

Sidens top

 

In the Ukraine war, a battle for the nation’s mineral and energy wealth

the Washington Post d. 10/8 - 2022

Less than 100 miles east, artillery salvos pound Ukrainian defensive positions as Russian forces inch forward. But below the surface of this sprawling Donbas coal field, a dwindling number of miners are still working, extracting a fuel that is emblematic of one of Ukraine’s biggest challenges.
The Kremlin is robbing this nation of the building blocks of its economy — its natural resources.
After nearly six months of fighting, Moscow’s sloppy war has yielded at least one big reward: expanded control over some of the most mineral-rich lands in Europe. Ukraine harbors some of the world’s largest reserves of titanium and iron ore, fields of untapped lithium and massive deposits of coal. Collectively, they are worth tens of trillions of dollars...

Link til artiklen

Sidens top

 

 

Til denne webside om Ukriaine, forsøgr vi at finde nyheder som er vigtige og som man ikke hører så meget til.

---------------------------------------------------------------

Vigtige Kilder:

2014 Crimean status referendum

From Wikipedia, the free encyclopedia

Talk World Radio: Medea Benjamin on Making Peace in Ukraine

Hun er forfatter til bogen War in Ukraine
sammen med Nicolas J.S. Davies
og aktivist i Codepink

Link til udsendelsen

Sidens top

---------------------------------------------------------------

USA og Storbritannia saboterte fredsavtalen fordi de «ikke bryr seg om Ukraina»: Tidligere NATO-rådgiver

steigan.no d. 30/9 - 2022

Tidligere sveitsisk etterretningsoffiser og NATO-rådgiver, Jacques Baud, om neste fase av Russland-Ukraina-krigen og nye påstander om at USA og Storbritannia undergravde en fredsavtale som kunne ha avsluttet krigen.

Vestens mål «er ikke Ukrainas seier, det er Russlands nederlag», sier Baud. – Problemet er at ingen bryr seg om Ukraina. Vi har nettopp instrumentalisert Ukraina for USAs strategiske interesser – ikke engang europeiske interesser.»

Gjest: Jacques Baud. Tidligere etterretningsoffiser i den strategiske etter-retningstjenesten i Sveits, han har tjenestegjort i en rekke sikkerhets- og rådgivende seniorstillinger i NATO, FN og i det sveitsiske militæret.

Hør interview her.

Sidens top

 

USA hjalp Ukraine med to modoffensiver, men tøver nu med optrapning af våbenhjælpen

Information d. 20/9 - 2022 af Martin Burcharth, USA-korrespondent, Princeton

USA spillede en vigtigere rolle i planlægningen af Ukraines modoffensiver end hidtil antaget. Uden tilførsel af nye våben og mængder af ammunition ville de to operationer ikke være lykkedes. Men til Kyivs fortrydelse tøver amerikanerne nu med at skrue yderligere op for våbenhjælpen...

...Et kompromis kan blive en mere tiltalende idé for præsident Vladimir Putin, der under sine møder med Indiens Narendra Modi og Kinas Xi Jinping i Usbekistan i sidste uge kom under pres for at finde en snarlig løsning på konflikten...

Læs hele artiklen - kræver abonnement.

Sidens top

 

The explosive situation in Europe

Byoblu, Italian national TV channel 262
d. 9/9 - 2022


...This situation is part of an increasingly explosive political-military scenario. The new British premier Liz Truss declares herself "ready to use nuclear weapons."
A further danger is caused by the fact that Ukrainian forces - armed, trained, and de facto commanded by NATO - are firing guns supplied to them by NATO and the EU on the Zaparozhye nuclear power plant currently under Russian control, exposing Italy and Europe to the very serious risk of a new Chornobyl.

The International Atomic Energy Agency warns: "With the Zaporizhzhya nuclear power plant we are playing with fire and something very, very catastrophic could happen".

Se hele artiklen

Sidens top

 

Diplomacy Watch: Did Boris Johnson help stop a peace deal in Ukraine?

Responsible Statecraft d. 2/9 - 2022, Written by Connor Echols

A recent piece in Foreign Affairs revealed that Kyiv and Moscow may have had a tentative deal to end the war all the way back in April.

Russia and Ukraine may have agreed on a tentative deal to end the war in April, according to a recent piece in Foreign Affairs.

“Russian and Ukrainian negotiators appeared to have tentatively agreed on the outlines of a negotiated interim settlement,” wrote Fiona Hill and Angela Stent. “Russia would withdraw to its position on February 23, when it controlled part of the Donbas region and all of Crimea, and in exchange, Ukraine would promise not to seek NATO membership and instead receive security guarantees from a number of countries.”

The news highlights the impact of former British Prime Minister Boris Johnson’s efforts to stop negotiations, as journalist Branko Marcetic noted on Twitter. The decision to scuttle the deal coincided with Johnson’s April visit to Kyiv, during which he reportedly urged Ukrainian President Volodymyr Zelensky to break off talks with Russia for two key reasons: Putin cannot be negotiated with, and the West isn’t ready for the war to end.

Læs hele artiklen.

Sidens top

 

Ukraine: While workers defend the country, parliament turns against them

ITUC d. 22/7 - 2022

(The ITUC represents 200 million workers in 163 countries and territories and has 332 national affiliates.)

Ukraine’s Parliament has passed two bills that obliterate workers’ rights to collective bargaining and other fundamental labour protections, and allow employers to put up to 10% of their workforce on “zero hour” contracts leaving them without any control over their working lives.

Læs hele artilen

NB - denne lov,  lov nr 5371, er underksrevet af præsidenten og dermed gældende, men d. 17/8. ikke offentliggjort.

Heraf fremgår det også at lovteksten ikke er offentliggjort.

du kan oversætte teksten fra urainsk til dansk via Google oversæt.

Sidens top

 

Ukraines parlament vil fjerne arbejderrettigheder
Hård international kritik af en række fagforeningsfjendske tiltag i Ukraine

DANSK EL-FORBUND d. 21/7 - 2022

Mens ukrainske arbejdere forsvarer landet, vender parlamentet sig imod dem. Det skriver ITUC om to lovforslag, som landets parlament har vedtaget. ITUC er den internationale føderation af fagforbund, og Danmark er repræsenteret i ITUC gennem FH og AC.

Ifølge ITUC vil forslagene fjerne arbejdernes rettigheder til kollektive forhandlinger og anden grundlæggende beskyttelse af arbejdstagere. Desuden vil de tillade arbejdsgivere at sætte op til 10 procent af deres arbejdsstyrke på de såkaldte nultimers-kontrakter (som indebærer, at man som medarbejder får lønmodtagerstatus, men ikke er garanteret arbejdstimer og dermed heller ikke løn, red.).

Forslagene mangler kun en godkendelse fra præsident Volodimir Zelenskyj, før de bliver lov. ITUC Ukraines tilknyttede faglige organisationer FPU og KVPU har taget skarpt afstand fra forslagene.

Ifølge ITUC arbejder parlamentet også med planer om at muliggøre konfiskation af ejendomme, der ejes af FPU’s fagforeningscentre. De har huset cirka 300.000 internt fordrevne og udgør fortsat knudepunkter for indlogering af internt fordrevne og livsvigtig humanitær bistand til familier, der har mistet alt, og som har medlemmer, der står i frontlinjen for at modstå den russiske invasion.

...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Amerikanske efterretninger er meget troværdige, siger ekspert: Putin vil stadig have hele Ukraine

DR d. 30/7 - 2022

Den russiske præsidents ambitioner har ikke ændret sig siden krigens start, lyder det fra USA's efterretningschef...

...UKRAINE VIL IKKE AFGIVE TERRITORIUM
Ifølge den ukrainske regering er målet for dem, at genvinde samtlige ukrainske territorier fra Rusland.
Man er altså ikke villig til at afgive ukrainsk territorium, hverken til Rusland eller til prorussiske selvstændige republikkerm, heller ikke for at opnå fred.
Den holdning deler den ukrainske befolkning.
Onsdag viste en meningsmåling ifølge Wall Street Journal, at også hele 89 procent af ukrainerne afviser ideen om at afgive territorium til Rusland for at opnå fred...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

NATO and Ukraine
NOBEL LAUREATES, 11 Jul 2022

Mairead Maguire, Nobel Peace Laureate – TRANSCEND Media Service

4 Jul 2022 – Patrick Murphy’s 18 June column in the Irish News entitled ‘Pope’s Comments May Help Avert Global Conflict’ is courageous and challenging. Courageous in that Ireland (and most of Europe) are caught up in Russia phobia and war propaganda being peddled by our main stream media and military industrial complex.

Murphy quoted Pope Francis as saying that the war was ‘perhaps somehow either provoked or not prevented’. I think this statement hints towards the elephant in the room (NATO/US endless expansion). The 12 May US Peace Council describes the Ukraine as a US Manufactured Conflict and says, ‘Russia’s military intervention in Ukraine could have been avoided if the US had not relentlessly provoked it.’

NATO is the US dominated global war machine whose policy is ‘Full Spectrum Dominance.’ Contrary to its claims, NATO is not a defensive organization. Its purpose has been to act as an instrument for US world domination and to prevent all challenges to US hegemony. It should have been disbanded in 1991 after the dissolution of the Warsaw Pact but instead expanded into fifteen new countries breaking the promise to ex-President Gorbachev that it would not expand east.

This relentless eastward expansion of NATO during the past decade has been an existential threat to a nuclear armed Russia and the main cause of the present military conflict in Ukraine. Russia’s military intervention into Ukraine should never have happened and the suffering inflicted upon the Ukrainian people (and Russian) has been horrific and it is right all those who have suffered so much should be helped. However, sending arms into Ukraine only adds fuel to the fire. There are vested interests from western powers hard at work, and much money to be made.

Link til artiklen

Sidens top

 

Putin lover gengæld for Nato-infrastruktur i Sverige og Finland

Politiken d. 29/6 - 2022

Rusland vil svare igen, hvis Nato etablerer militær infrastruktur i Sverige og Finland, siger præsident Putin.

...Samtidig hævder han dog, at Rusland ’ikke har noget problem’ med Sverige og Finlands tilslutning til Nato.

»Vi har ikke nogen problemer med Sverige og Finland, ligesom vi har med Ukraine«, siger han på et pressemøde i Turkmenistans hovedstad, Asjkhabad, hvor han er til regionalt topmøde...

...Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, fortalte tidligere på ugen til lederne af G7-landene, at han vil have, at krigen er overstået inden årets udgang...

Link til artiklen

Sidens top


Klumme: Det er Putins skyld – ja, det er så

24NYT d. 21/6 2022 af Michael von Qvalen - Klummer

...Ifølge Biden har energiprisernes himmelflugt dog ikke noget med ham at gøre, det er Putins skyld! Men det er at føre krigen over i fjendens lejr, so to speak. Bidens blokering af USA’s energiproduktion fik, som impliceret ovenfor, prisen til at stige kraftigt allerede i 2021, dvs. før Ukraine krigen i 2022. Hvis han igen lukkede op for de amerikanske oliehaner, ville prisen på en tønde olie ryge ned på 55 – 65 dollar pr. tønde! Men at træffe beslutninger under så stærk indflydelse af den sunde fornuft ligger desværre hinsides Bidens mentale kapacitet. Han vil hellere købe dyr olie af andre olieproducenter, hvorfor han – på nærmest surrealistisk vis – har henvendt sig til Iran (der næst efter Rusland er USA’s største fjende), til Venezuela (der har noget nær samme status i USA som Cuba) samt til Saudiarabien (som han tidligere har kaldt for en paria-stat, og som ikke kan udstå Biden og hans regering) i håbet om, at disse – alt andet end venligtsindede stater – vil sælge ham den olie, som USA selv har!!

Ja, man skulle tro det var løgn, men det er det altså ikke. USA har energiressourcer nok i sin undergrund til at dække ikke kun sit eget, men også EU’s forbrug de næste 100 år – minimum! På den baggrund ville det ikke være korrekt at kalde Biden for inkompetent. Idiot, eller rettere kæmpeidiot, ville være den rigtige betegnelse...

...Efterfølgende, den 7/6, mødtes Rusland og Tyrkiet for at diskutere situationen. Her gentog den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov Putins ord om, at man vil garantere for skibstransporternes sikkerhed. For at fjerne enhver tvivl vil Rusland gøre det under kontrol af en 3. part. Zelenskij har dog uden videre afvist den mulighed. I stedet fortsætter denne vestens store humanistisk-demokratiske krigshelt sin klagesang om, at Ukraine har 25 millioner tons korn, som ikke kan afskibes pga. Ruslands havneblokader!! Det siger han altså, skønt det er ham selv, der har blokeret ind- og udsejlingsvejene med miner. Men selv hvis Ukraine indgik en udskibningsaftale med Rusland, ville det tage Ukraine mindst 2-3 måneder at fjerne sine miner (jf. Reuters den 8/6). Det viser, at det ikke var risikoen for en global sultkatastrofe, der havde prioritet, da Zelenskij og Ukraine minerede Sortehavet...

Læs hele artiklen

Sidens top

Daniel Ellsberg on Nuclear War and Ukraine

Youtube d. 18/6 - 2022

Daniel Ellsberg discusses the significance of the Russian invasion of Ukraine and the growing danger of nuclear war with U.S. and NATO.

Se video

Sidens top

 

Få overblikket over Vestens våbenhjælp til Ukraine: 'Det er en helt utrolig våbenhjælp, ukrainerne har fået'

DR d. 10/6 - 2022

Hvis ukrainerne bruger våbnene korrekt, så kan ukrainerne standse russerne, siger militæranalytiker.

Læs hele artiklen

Sidens top

Zelenskyjs lederskap i nytt lys: Hva det ikke snakkes om bak Putins invasjon

NY TID d. 8/6 - 2022 SKREVET AV OLA TUNANDER

UKRAINA / Det synes som om USA bevisst gjorde alt for å trigge en russisk invasjon. Ukraina er et offer for dette brutale spillet. For Russland dreier det seg om fem meget begrensede krav.
I 1990-93 ble Moskva gitt løfter om at NATO aldri ville bli utvidet mot øst. Likevel ble NATO utvidet med 14 land, og det på tross av innstendige russiske protester. Jeg lyttet selv til utenriksminister Jevgenij Primakovs kritikk av vestlig løftebrudd under et foredrag i Oslo i 1997. Fra og med 2008 sa Vladimir Putin at et NATO-medlemskap for Ukraina ville bli forhindret med alle midler, ikke fordi landet ville bli med i en «vestlig klubb», men fordi et NATO-medlemskap ville bli en plattform for fremskutte amerikanske våpen, også mulige atomvåpen, noen mil fra Moskva.

Putin sier at dette er en trussel «mot vår stats eksistens», slik USA oppfattet de sovjetiske rakettene på Cuba i 1962.

Men i vest ble Russland neglisjert. Putin sier nå at dette er en trussel «mot vår stats eksistens», slik USA oppfattet de sovjetiske rakettene på Cuba i 1962. I en vanlig tolkning av folkeretten gir ikke dette rett til en krig, like lite som de sovjetiske rakettene i 1962 kunne legitimere en amerikansk blokade eller krig. Men ifølge en amerikansk tolkning er et slikt preemptivt angrep legitimt. Den rettslige tolkningen er omstridt. The Guardian skrev nylig at det var helt forutsigelig at en NATO-utvidelse til syvende og sist ville ende opp i en krig. Da NATOs Jens Stoltenbergs 8. januar sa at det var opp til Ukraina selv å velge, var dette i praksis en krigserklæring. 20. januar skrev jeg i Klassekampen at vi går som «søvngjengere» mot en ny krig...

Link til artiklen

Sidens top

 

Klumme: USA, EU og NATO vil kæmpe til den sidste ukrainer!

24NYT d. 24/5 2022 - klumme af Michael von Qvalen

De vestlige medier tæppebomber dagligt deres befolkninger med falske eller uverificerede historier og propaganda fra krigen i Ukraine: Rusland er ”sort” – Ukraine er ”hvid”. Russerne er brutale krigsforbrydere – Ukrainerne er nærmest rendyrkede humanister. Ifølge mediefortællingen er årsagen til krigen i Ukraine noget i retning af den, at Putin er magtgal og sindssyg og vil skabe et nyt Sovjetunionen. Fortællingen er mildt sagt oversimplificeret. Her, en kort historie fra en noget mere kompleks virkelighed:...

...Om USA (Obama regeringen) direkte orkestrerede kuppet, som mange mener, er svært at sige, men at USA havde en finger med i spillet under og efter begivenhederne er veldokumenteret. Kort efter at demonstrationerne var brudt ud sendte det amerikanske senat en delegation til Ukraine. I spidsen for delegationen var den anerkendte senator, John McCain (Rep.) og Demokraternes senatsformand, Chris Murphy. I en tale til de tusinder af forsamlede demonstranter på Maidan sagde McCain: ”Dette handler om det Ukrainske folks fremtid, det handler om en fremtid som I fortjener (…) Den fri verden er med jer, Amerika er med jer”.

Obama lod sin særlige udsending i Ukraine, viceudenrigsminister Victoria Nuland og den amerikanske ambassadør i Ukraine, Geoffry Pyatt, besøge demonstranterne på gadeplan i Kiev. Her opmuntrede de åbenlyst til protester, mens de uddelte sandwich til demonstranterne. Lige hjemvendt fra turen til Ukraine sagde Nuland centralt: ”Vi har investeret 5 milliarder dollars i at sikre et blomstrende og demokratisk Ukraine” (National Press Club, Washington DC, 13. dec. 2013).

En del af de 5 milliarder dollars (35 milliarder kroner) var gået til at bevæbne og militærtræne den ukrainske hær og landets ekstremt nationalistiske grupper. Nogle af disse var erklærede nazister og bar nazistiske emblemer på deres uniformer. Lederen af den ny-nazistiske Azov Bataljon, Andriy Biletskij, har f.eks. udtalt, at den ukrainske nations mission er at ”lede verdens hvide racer i et endeligt korstog (…) mod de semitisk ledede untermenchen” (The Guardian 13. marts 2018). Bataljonen blev optaget i den ukrainske hær i nov. 2014, og den nye præsident Petro Poroshenko hædrede ved den lejlighed bataljonen ved bl.a. centralt at sige: ”Disse mænd er vores bedste krigere” (Aljazeera, 1. marts 2022). Poroshenko sigtede her først og fremmest til bataljonens sejre over prorussiske grupper i Mariupol sommeren 2014, men impliceret var også samme mænds voldsindsats, som sikrede statskuppet i februar. Et statskup som uden de nationalistiske kræfter, ifølge Biletskij, aldrig var lykkedes. Som han sagde efter kuppet: ”Maidan var en sejr for de nationalistiske ideer. Nationalisterne var en hovedfaktor i sejren der. (…) Hvis det ikke havde været for de 10 procent neonazister, så ville effektiviteten (i Maidan kuppet) være faldet med 90 procent. (…) Havde det ikke været for nationalisterne, ville det hele have forvandlet sig til en bøsseparade”...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Ruslands krig mod Ukraine

Rusland vinder krigen. Vores støtte til Ukraine bidrager kun til mere død og ødelæggelse

Information d. 21/5 - 2022

Det er følelserne, der taler, når militæreksperterne siger, at det går godt for Ukraine. Rusland har aldrig været god til de indledende faser i krig, men de er mestre i at nedslide deres modstander, og det er præcis det, de har gang i nu, skriver tidligere ansat hos Forsvarets Efterretningstjeneste Jacob Skaarenborg i denne kronik

Mange eksperter udlægger i disse tider krigen i Ukraine for danskerne. Ukraine er ved at vinde, og russerne vil lide et sviende nederlag, lyder det.

Det er bare ikke rigtigt. Russerne vandt ganske rigtigt ikke krigen med en hurtig indsats, som de indledningsvis satsede på. Men de tabte heller ikke. Og på den lange bane kan der kun være én militær vinder – og det bliver ikke Ukraine.

Vi har set dem i tv, og vi har læst deres indlæg i aviser og på nettet. Eksperterne. De er især hentet fra Forsvarsakademiet, men også et par af mine tidligere kolleger fra Forsvarets Efterretningstjeneste har bidraget med tunge indlæg.

Linjen har næsten fra starten været præget af håbet om, at de tapre ukrainere ville vinde. Men her er eksperter faldet ned i den helt fundamentale analysefaldgrube, der på engelsk betegnes som confirmation bias. På dansk betyder det, at eksperten analyserer ud fra en allerede tilegnet konklusion, og at alle de små brikker, der skal bruges, for at få analysepuslespillet til at gå op, bliver nøje udvalgt, så de passer i denne konklusion.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Daniel Ellsberg on Nuclear War and Ukrain

the Analysis.news d. 18/6 - 2022

Daniel Ellsberg discusses the significance of the Russian invasion of Ukraine and the growing danger of nuclear war with U.S. and NATO

Se video - klik her

Sidens top

 


What happens to weapons sent to Ukraine? The US doesn't really know

By Katie Bo Lillis, Jeremy Herb, Natasha Bertrand and Oren Liebermann, CNN
Updated 1715 GMT (0115 HKT) April 19, 2022

...But given the nearly insatiable short-term needs of Ukrainian forces for more arms and ammunition, the long-term risk of weapons ending up on the black market or in the wrong hands was deemed acceptable, the official said.

"This could be a problem 10 years down the line, but that doesn't mean it shouldn't be something we're thinking about," Cohen, the CATO analyst, said. "Over 50 million rounds of ammunition -- all that ammunition isn't just going to be used to fight Russians. Eventually that ammunition is going to be misused, whether intentionally or not."...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

What happens to weapons sent to Ukraine? The US doesn’t really know

CNN d. 19/4 - 2022

Oversat med Google:

...I beslutningen om at sende milliarder af dollars af våben og udstyr ind i Ukraine tog Biden-administrationen risikoen for, at nogle af forsendelserne i sidste ende kan ende uventede steder, sagde en forsvarsmand.

Men lige nu, sagde embedsmanden, betragter administrationen en manglende bevæbning af Ukraine som en større risiko...

...I måneder har amerikanske og vestlige embedsmænd tilbudt detaljerede beretninger om, hvad Vesten ved om status for russiske styrker i Ukraine: hvor mange ofre de har taget, deres resterende kampkraft, deres våbenlagre, hvilke slags ammunition de har taget. bruger og hvor.

Men når det kommer til ukrainske styrker, erkender embedsmænd, at Vesten – inklusive USA – har nogle informationshuller...

...En anden kongreskilde sagde, at det amerikanske militærs opfattelse af oplysningerne, det modtager fra Ukraine, er generelt pålidelige, fordi USA har trænet og udstyret det ukrainske militær i otte år nu og udviklet stærke relationer. Men det betyder ikke, at der ikke er nogle blinde pletter, sagde kilden, såsom om spørgsmål som den operationelle status for Ukraines S-300...

...USA kæmpede berømt for at genvinde Stingers efter den sovjetiske krig i Afghanistan. Det lykkedes ikke at finde dem alle, og da USA selv invaderede Afghanistan i 2001, frygtede nogle embedsmænd, at de kunne blive brugt af Taliban mod USA.

Andre våben er endt med at bevæbne amerikanske modstandere. Meget af det, USA efterlod for at hjælpe afghanske styrker, blev en del af Talibans arsenal efter sammenbruddet af den afghanske regering og militær.

Taliban har offentliggjort en række fotografier af deres krigere ved en parade på uafhængighedsdagen, hvor de svinger med amerikanske angrebsvåben. Paraden fandt sted i byen Qalat, hovedstaden i Zabul-provinsen, torsdag den 19. august. Fotografierne viser en Taliban-enhed med M4-karabiner, som blev leveret af USA til afghanske styrker i de seneste år.
Rifler, Humvees og millioner af ammunitionsrunder: Taliban fejrer deres nye amerikanske arsenal
Problemet er ikke unikt for Afghanistan. Våben solgt til Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater fandt vej i hænderne på krigere med tilknytning til al-Qaeda og Iran...

Link til artiklen

Sidens top

 

Vesten skal forsvare Ukraine, ikke knuse Rusland

Vesten skal hjælpe Ukraine med tungere våben mod Rusland. Men det skal ikke være med det mål at knuse Rusland og føre værdikamp for vores demokratier. Det er et forsvar for folkeretten og for at sikre Ukraine som suveræn stat...

LEDER information, for abonnenter, d. 14/5 - 2022

link

Sidens top

2200 ukrainere straffes som desertører

fred.dk af Tom Vilmer Paamand - april 2022

Ukrainske mænd i alderen fra 18 til 60 år kan straffes for "ulovlig passage af statsgrænsen", da landet har indført undtagelsestilstand og tilbageholder alle våbenføre mænd i landet. I starten af april havde dette foreløbigt ramt 2200 mænd, der forsøgte at forlade landet, oplyser Ukraines grænsekontrol. Adskillige er døde under flugtforsøg i det ofte uvejsomme terræn i grænseregionerne...

...Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har anerkendt, at samvittighedsnægtelse af militærtjeneste er beskyttet i Menneskerettighedskonventionen. Det burde også være en menneskeret at kunne forlade sit land, og ikke blive tilbageholdt i en krigszone.

Læs hele artiklen

A No-Fly Zone in Ukraine Would Start World War III. It’s the Worst Idea Possible.

Jacobin d. 5/3 - 2022 BY BEN BURGIS

A growing chorus of voices is calling for Joe Biden to establish a no-fly zone — an action that would risk the future of human civilization.

I’m not much of an R.E.M. fan, but I’ve had “It’s the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)” stuck in my head for days. A disturbing number of high-profile voices have been calling for President Joe Biden to establish a no-fly zone in Ukraine. To his credit, he’s steadfastly refused to do so. But these forces are only going to get louder as the Russian invasion drags on. My boiling-hot take is that — and hear me out on this — starting World War III would be a bad thing...

læs hele artiklen

Sidens top


REPORT: The Real Ukrainian “Snipers’ Massacre”, 20 February 2014

Russian & Eurasian Politics d. 9/3 - 2016

On February 18-20th 2014 there was a major escalation of the violence on Kiev’s Maidan, ending in a massacre on the 20th and ultimately in the overthrow of Ukrainian President Viktor Yanuykovych. In the center of a European capitol over one hundred police and demonstrators had been shot to death and hundreds more wounded. Despite the heavy casualties suffered by police, Western governments, the opposition-turned government and Western and Maidan media were the very next day unanimous in reporting that the massacre had been ordered by President Yanukovych and that the shooting was initiated and carried out exclusively or nearly so by snipers from the Ukrainian state’s police and security organs using professional sniper rifles. To this day, many in Kiev believe it was more likely that Russian special forces organized and perhaps even carried out the slaughter. As discussed further below, the Maidan government’s chief of the Security Service of Ukraine, Kiev’s equivalent of the KGB or FSB, falsely declared in March 2015 that Russian President Vladimir Putin’s advisor, Vladislav Surkov, organized and commanded the snipers. The three days of killing peaked on the 20th and ultimately scuttled an agreement to end the crisis signed on February 21st by Yanukovich and three opposition party leaders and brokered by Russia and the foreign ministers of Germany, France and Poland...

...Detailed and comprehensive analysis of publicly available evidence conducted by Ottawa University professor and Ukrainian scholar Ivan Katchanovski demonstrates that the armed fighting on both February 18th and 20th was initated by the neofascist-dominated Euromaidan ‘self-defense’ units and that the RS and SP fighters shot, killed, and wounded both police and EuroMaidan demonstrators. After the first version of Professor Katchanovski’s research was published, his house in Vinnitsa, Ukraine was seized by the RS- and NSA-led Azov Battalion’s fighters on behalf of the Maidan regime.[2] Independent investigations by numerous organizations and a plethora of video and audio evidence support Katchanovski’s findings: Germany’s Frankfurter Allgemeine Zeitung, a BBC documentary film, a documentary film by Beck-Hoffman, among several others. The following account is based on their findings and others. These include interviews with several Maidan shooters, who testify about their involvement in the killing of police.[3]

Those killed and wounded on 18-20 February 2014 in Kiev were not shot by trained police ‘snipers’. For the most part, both police and demonstrators were shot by hunting rifles, Makarov pistols, and occasionally modified Kalashnikovs. To be sure, some videos show police aiming but rarely firing rifles with scopes. However, they were doing so long after the RS and SP fighters began the shooting and are not positioned on building roofs in order to carry out a clandestine sniping operation. The police are openly deployed on the streets during a retreat before a violent and advancing crowd, some of whom were deploying firearms as well...

Læs hele artiklen

Sidens top

NATO vil have russiske tropper ud af tre lande, viser lækkede svar

Avis har offentliggjort USA og NATO's svar til Rusland. Det giver os et nyt indblik i forhandlingerne mellem parterne.

TV2 d. 3/2 af Mikkel Secher

Vesten er klar til at tilbyde Rusland en gensidig nedrustning og mere gennemsigtighed i NATO's forsvar, men stiller også en række klare modkrav.
Det fremgår af dokumenter, som den spanske avis El País onsdag offentliggjorde.

Avis har offentliggjort USA og NATO's svar til Rusland. Det giver os et nyt indblik i forhandlingerne mellem parterne.
Vesten er klar til at tilbyde Rusland en gensidig nedrustning og mere gennemsigtighed i NATO's forsvar, men stiller også en række klare modkrav.
Det fremgår af dokumenter, som den spanske avis El País onsdag offentliggjorde

Læs hele artiklen.

Sidens top

 

REPORT: The Real Ukrainian “Snipers’ Massacre”, 20 February 2014

RUSSIAN & EURASIAN POLITICS d. 9/3 - 2016

Oversat med Google:

Den 18.-20. februar 2014 var der en kraftig eskalering af volden på Kievs Maidan, der endte i en massakre den 20. og i sidste ende med væltet af den ukrainske præsident Viktor Januykovitj. I centrum af en europæisk hovedstad var over hundrede politifolk og demonstranter blevet skudt ihjel og hundredvis andre såret. På trods af de store tab, som politiet led, var vestlige regeringer, den oppositionsvendte regering og vestlige og Maidan-medier allerede dagen efter enstemmige i at rapportere, at massakren var blevet bestilt af præsident Janukovitj, og at skyderiet udelukkende eller næsten blev indledt og udført. altså af snigskytter fra den ukrainske stats politi og sikkerhedsorganer, der bruger professionelle snigskytterifler. Den dag i dag mener mange i Kiev, at det var mere sandsynligt, at russiske specialstyrker organiserede og måske endda udførte nedslagtningen. Som diskuteret yderligere nedenfor, erklærede Maidan-regeringens chef for Ukraines sikkerhedstjeneste, Kievs ækvivalent til KGB eller FSB, fejlagtigt i marts 2015, at den russiske præsident Vladimir Putins rådgiver, Vladislav Surkov, organiserede og kommanderede snigskytterne. De tre dages drab toppede den 20. og ødelagde i sidste ende en aftale om at afslutte krisen, der blev underskrevet den 21. februar af Janukovitj og tre oppositionspartiledere og formidlet af Rusland og udenrigsministrene fra Tyskland, Frankrig og Polen...

... Detaljeret og omfattende analyse af offentligt tilgængelige beviser udført af Ottawa University professor og ukrainske lærde Ivan Katchanovski viser, at de væbnede kampe den 18. og 20. februar blev indledt af de neofascistisk dominerede Euromaidan 'selvforsvar' enheder, og at RS og SP-krigere skød, dræbte og sårede både politi og EuroMaidan-demonstranter. Efter den første version af professor Katchanovskis forskning blev offentliggjort, blev hans hus i Vinnitsa, Ukraine beslaglagt af den RS- og NSA-ledede Azov Bataljons krigere på vegne af Maidan-regimet.[2] Uafhængige undersøgelser foretaget af adskillige organisationer og et væld af video- og lydbeviser understøtter Katchanovskis resultater: Tysklands Frankfurter Allgemeine Zeitung, en BBC-dokumentarfilm, en dokumentarfilm af Beck-Hoffman, blandt flere andre. Følgende beretning er baseret på deres resultater og andre. Disse omfatter interviews med flere Maidan-skytter, som vidner om deres involvering i drabet på politiet.[3]

De, der blev dræbt og såret den 18.-20. februar 2014 i Kiev, blev ikke skudt af uddannede politi-'snigskytter'. For det meste blev både politi og demonstranter skudt af jagtrifler, Makarov-pistoler og lejlighedsvis modificerede Kalashnikovs. Ganske vist viser nogle videoer politiet, der sigter, men sjældent affyrer rifler med kikkert. Det gjorde de dog længe efter, at RS- og SP-krigerne begyndte at skyde og er ikke placeret på bygningstage for at udføre en hemmelig snigskytte. Politiet er åbenlyst indsat på gaden under et tilbagetog foran en voldelig og fremrykkende menneskemængde, hvoraf nogle også indsatte skydevåben...

Link til artiklen

Sidens top

 

Ukraine crisis: Transcript of leaked Nuland-Pyatt call

BBC d. 7/2 - 2014

An apparently bugged phone conversation in which a senior US diplomat disparages the EU over the Ukraine crisis has been posted online. The alleged conversation between Assistant Secretary of State Victoria Nuland and the US Ambassador to Ukraine, Geoffrey Pyatt, appeared on YouTube on Thursday. It is not clearly when the alleged conversation took place.

google oversættelse af klip fra BBC:

...USA siger, at det arbejder sammen med alle parter i krisen for at nå frem til en fredelig løsning, og bemærker, at "i sidste ende er det op til det ukrainske folk at bestemme deres fremtid". Men denne udskrift antyder, at USA har meget klare ideer om, hvad resultatet skal være, og stræber efter at nå disse mål. Russiske talsmænd har insisteret på, at USA blander sig i Ukraines anliggender - ikke mere end Moskva, siger kynikeren måske - men Washington har helt klart sin egen spilleplan. Det klare formål med at lække denne samtale er at bringe Washington i forlegenhed og for publikum, der er modtagelige over for Moskvas budskab, til at fremstille USA som værende blandet i Ukraines indenrigsanliggender...

...Jonathan Marcus: Ikke for første gang i en international krise udtrykker USA frustration over EU's indsats. Washington og Bruxelles har ikke været helt i takt under Ukraine-krisen. EU er splittet og til en vis grad tøvende med hensyn til at tage en kamp med Moskva. Det kan bestemt ikke vinde en kortsigtet kamp om Ukraines kærlighed til Moskva - det har bare ikke de kontante tilskyndelser til rådighed. EU har søgt at spille et længere spil; banker på sin tiltrækning over tid. Men USA er klart fast besluttet på at indtage en meget mere aktivistisk rolle...

Link til artiklen

 

Remarks at the U.S.-Ukraine Foundation Conference

U:S: Department of State d. 13/12 - 2013

Google oversættelse
...Siden Ukraines uafhængighed i 1991 har USA støttet ukrainere, når de opbygger demokratiske færdigheder og institutioner, da de fremmer borgerlig deltagelse og god regeringsførelse, hvilket alt sammen er forudsætninger for, at Ukraine kan nå sine europæiske forhåbninger. Vi har investeret over 5 milliarder dollars for at hjælpe Ukraine med disse og andre mål, der vil sikre et sikkert og velstående og demokratisk Ukraine...

Link til atiklen

Inden Krigen d. 24/2 - 2022

 

Ukraines højreradikale kræfter udfordrer stat og samfund

Solidaritet d. 9/7 - 2020

Nazilignende tilstande på gaden i Ukraine er ved at blive hverdag. Politiet er flere gange kommet til kort over for de højrenationale kræfter, der også vinder indpas i de lokale myndigheder. Vesten ser stiltiende til, mens Ukraine flere steder er ved gå i opløsning. Aksel V. Carlsen rapporterer om situationen i Ukraine.

Af Aksel V. Carlsen

”… I dagens Ukraine fungerer staten ikke! Embedsmænd handler på vegne af en ikke-eksisterende stat. En stat bør dog være for alle. Den bør stå for retfærdighed og beskytte alle. Men det er ikke tilfældet i Ukraine”. De ord kom på tv-kanalen Ukraine 24 fra Mikheil Saakashvili, Georgiens ex-præsident, der nu leder et reform-udvalg under Ukraines præsident Volodymyr Zelenskij.

Der kan peges på flere områder, hvor staten ikke virker – og nærmest fremstår som fejlslagen og ustabil. Foruden manglende vilje til at skabe fred i Østukraine /Donbass, og et retsvæsen i forfald og korruption – er statsmagtens voldsmonopol udfordret. Det skyldes de overfald og brandpåsættelser, som højreradikale kræfter siden Majdan-oprøret i 2014 har stået bag...

...Imens statsapparatet efter nye ministerrokader næsten er lammet, og præsident Zelenskij beroliger befolkningen – så antyder ukrainske analytikere, at der i landets erhvervs- og politiske elite er kræfter, som har interesse i optrapning af konfrontation. Den ukrainske analytiker Daniil Bogatyrjev skriver på Facebook, at højreekstremisterne efter Majdan i 2014 betragter gaden som deres domæne. De vil ikke tillade, at andre kræfter – som Sharija-partiets aktivister – overtager scenen. Ifølge ham er den eneste lov, de følger, en junglelov som siger: ”Den der slår først har ret, og den stærkeste sætter dagsordenen”.

Hvorom alting er, så tyder udviklingen i et af Europas største, men også fattigste lande – som nyder støtte fra USA, EU og NATO – at statens voldsmonopol smuldrer. Og vi andre bliver blot spist af med, at det hele er russernes skyld.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

A US-Backed, Far Right–Led Revolution in Ukraine Helped Bring Us to the Brink of War

Jacobin d. 2/7 - 2022 BY BRANKO MARCETIC

...In truth, the Maidan Revolution remains a messy event that isn’t easy to categorize but is far from what Western audiences have been led to believe. It’s a story of liberal, pro-Western protesters, driven by legitimate grievances but largely drawn from only one-half of a polarized country, entering a temporary marriage of convenience with the far right to carry out an insurrection against a corrupt, authoritarian president. The tragedy is that it served largely to empower literal neo-Nazis while enacting only the goals of the Western powers that opportunistically lent their support — among which was the geopolitical equivalent of a predatory payday loan.

It’s a story tragically common in post–Cold War Europe, of a country maimed and torn apart when its political and social divisions were used and wrenched further apart in the tussle of great power rivalry. And the Western failure to understand it has led us to a point where Washington continues to recklessly involve itself in a place full of shadowy motives, shifting allegiances, and where little is what it seems on the surface.

Western involvement helped bring the country to this crisis. There’s little reason to think it’ll now get it out.

Læs hele artiklen

 

Partiet for Den Europæiske Venstre (EL) følger med forundring over, hvad der sker i Ukraine.

EL-erklæring om Ukraines arbejdslovgivning.

Formanden for den parlamentariske udvalg for socialpolitik, Galina Tretyakova, fremsatte nogle udsagn af fascistisk karakter, der bekræfter, at børn af fattige forældre er af "dårlig kvalitet", og at det er nødvendigt at lære fra lande, der steriliserede mødre, der ikke var i stand til at støtte deres børn. Hun er også forfatteren af ??den klart anti-union regning nummer 2681, som vil gøre det næsten umuligt for ukrainske arbejdere at organisere og kæmpe for deres arbejdsvilkår og løn.
Med undskyldningen for at "modernisere" Ukraines arbejdslovgivning er arbejdsreglerne blevet ændret flere gange i de senere år, og nu er det beregnet til at annullere denne arbejdskodeks, der har været i kraft siden 1971. På trods af sine mangler overvejer de ukrainske fagforeninger at koden forbliver en grundlæggende søjle i kampen mod liberalisering af industrielle forbindelser i Ukraine, liberalisering, der kun er til gavn for arbejdsgivere.
Med denne nye kode er målet at annullere fagforeningers evne gennem deres udvalg til at forhindre misbrug af arbejdsgivere på arbejdstagere. Vi opfordrer vores medlemspartier og alle fagforeninger til at protestere mod dette anti-arbejdsforslag fra den ukrainske regering.
Alt dette kræver EL, at EU klart udtrykker sin modstand mod denne lov og nedskærer alle sine forbindelser med Ukraine, hvis den bliver godkendt.

Sidens top

 

Amerikansk overmagt i Ukraine

Arbejderen d. 12/6 - 2020 af af Aksel V. Carlsen

USA optrapper de militære aktiviteter i Sortehavet, sender våben til Ukraine, har biologiske laboratorier og blander sig i landets politiske topudnævnelser. Analytikere udtaler, at Ukraine er under ekstern styring...

...Da Ukraines parlament i marts åbnede for salg af landbrugsjord, begrundede Zelenskij dette med, at sådan var betingelsen for opnå nye lån fra Den Internationale Valutafond, hvor USA jo har størst stemmevægt.

Det var i den forbindelse, et par anerkendte ukrainske analytikere udtalte, at det var endnu et tegn på, at Ukraine er under ekstern styring og administration.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Ukraines arbejdere i protest mod angreb på fagforeninger

fagbladet 3F d. 5/7 - 2020

Fagbevægelsens demonstrationer fik landets parlament til at udsætte behandling af omstridt lovforslag.

Den 30. juni protesterede ukrainske arbejdere mod en omstridt lovreform. Landets nye regering har fremlagt neoliberale reformer af arbejdsmarkeds-lovgivningen som vil medføre afskaffelse af nogle af de mest centrale faglige rettigheder i landet. Det fik folk på gaden, og de pressede det ukrainske parlamentet til at udsætte behandlingen af lovforslaget.

Bygningsarbejderforbundet PROFBUD, som 3F samarbejder med, deltog i de landsdækkende demonstrationer. Hovedformålet med protesterne var at få taget det berygtede lovforslag nummer 2681 af bordet. Vedtages loven om fagforeninger, kan det risikere at underminere fundamentet for den ukrainske fagbevægelse...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

366 dage med præsident Zelenskij, del 3: Amerikanske laboratorier og oligarker

Solidaritet d. 8/6 - 2020 af. Aksel V. Carlsen

I Ukraine kritiseres præsident Zelenskij nu for løftebrud på flere felter. Men hvad og hvem binder denne politik sammen? Hvilke holdninger, konkrete personer og interesser ligger bag den?

Vestlige medier valgte fra starten side i den interne ukrainske konflikt ved at forenkle billedet. I 2014 fik vi først en ensidig skildring af Majdan, der begyndte som en bred folkeprotest. Men derefter hyldede man de maskerede militante aktivister, der besatte offentlige bygninger, og amerikanske politikere gnubbede skulder med lederen af det ekstreme højreparti Svoboda. Senere blev der tyst omkring USA’s indblanding i den videre proces. Alt bliver fremstillet som ”Ruslands krig mod Ukraine” – ofte med udokumenterede påstande. Og nu, hvor situationen i Ukraine på mange måder er kritisabel, er vores public service medier tavse...

Læs hele artiklen.

Sidens top

 

366 dage med præsident Zelenskij, del 2: kampen mod korruption er udeblevet

Solidaritet d. 20/5 - 2020 af Aksel V. Carlsen

Under valgkampen i 2019 erklærede Zelenskij, at hans mål ikke var at føre kamp mod korruption, men at besejre det uvæsen, der gennemsyrer Ukraine og hæmmer dets udvikling. Det tog dog tid, inden der kom reelle skridt.

I en republik med semi-præsidentstyre – måtte Zelenskij som nyvalgt præsident gå stille med dørene, så længe han ikke havde flertal i parlamentet. Det fik han først efter parlamentsvalget i september, hvorefter han nu kontrollerer både den udøvende og lovgivende magt. Men efter et år som præsident lyder hans valgretorik mod korruption: “Ved forårstid vil vi sætte de skyldige bag lås og slå” – som et hult ekko...

...Der er hverken sket en forventet retsforfølgelse af eks-præsident Poroshenko eller af korruptionsskandaler knyttet til toldvæsenets ledelse. Drabene på Majdan, mordbranden i Odessa og mordet på den fremtrædende journalist og forfatter Olesj Buzina – disse og andre sager er ikke afsluttet....

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Ukraine: 366 dage med præsident Zelenskij: krig eller fred i Donbass?

Solidaritet d. 20/5 - 2020 af Aksel V. Carlsen

For et år siden vandt Volodymyr Zelenskij præsidentvalget i Ukraine med 73 pct. af stemmerne. Han havde lovet fred i Østukraine og bekæmpelse af korruption. – Krigen er dog fortsat, og nye korruptionsskandaler har forbindelser helt ind i præsidentens egen nærmeste omkreds. Aksel V. Carlsen tegner et portræt af Zelinskijs Ukraine efter et år med komikeren ved magten...

Læs hele artiklen.

Sidens top

 

Ukraine On Fire 2016 Oliver Stone

d. 15/2 - 2020

Documentary by Oliver Stone about the history of Ukraine and what happende on maidan in 2014 and about the western media and US role in what happend on Maidan.

Se video på youtube.

Sidens top

 

Efterretningseksperter: Tåbeligt at lade frygten for Putin og co. begrænse vores egen ytringsfrihed

Politiken d. 14/10 - 2019

Kronik af
Ole Stig Andersen var chef for PET 1975-84. Ole Hasselbalch er tidligere professor og efterretningsanalytiker under den kolde krig.

...Og historien gentager sig. I relation til konflikten mellem Ukraine og Rusland hæfter vi os således ved, at den tidligere amerikanske Nato-ambassadør Victoria Nuland har oplyst, at man fra amerikansk side siden 1991 har brugt over 5 milliarder dollars på at fremme demokratiet i Ukraine.

Dette er en klokkeklar indblanding i et andet lands indre forhold...

Læs hele artiklen
Krævr abonnement

Sidens top

Ukrainske høyrenasjonalister forhindret tilbaketrekning av tropper fra Donbass

af Bjørn Nistad, steigan.no d. 11/10 - 2019

Den 1. oktober underskrev Ukraina den såkalte Steinmeier-formelen om hvordan Minsk-avtalene fra 2015 kan gjennomføres ved at de opprørskontrollerte områdene i Donbass, som idag utgjør folkerepublikkene Donetsk og Lugansk, innrømmes vidtgående selvstyre samtidig som det gjennomføres valg i området. Dette har utløst omfattende protester i Ukraina som har fått kommentatorer til å snakke om både et nytt Majdan-opprør og statskupp...

læs hele artiklen

Sidens top

 

Menneskerettsgrupper i Israel krever slutt på våpensalg til nazister i Ukraina

af redaktøren
steigan.no d. 5/9 - 2019

Ei gruppe på mer enn 40 menneskerettsaktivister i Israel har underskrevet et opprop til Høyesterett for å få slutt på Israels salg av våpen til Ukraina, skriver Haaretz.

De argumenterer med at våpnene bare tjener til å styrke krefter som er åpenlyse tilhengere av en nynazistisk ieologi og viser til dokumentasjon som viser at den høyreekstreme Azov-militsen, som utgjør en del av de væpnede styrkene i Ukraina, og som er støttet av innenriksdepartementet, bruker disse våpnene. En tidligere appell til Forsvarsdepartementet i Israel førte ikke til noen respons.

Haaretz skriver at Azov-militsen, som ble opprettet i 2014, bruker nazistiske symboler og emblemer, de bruker nazihilsen og de bærer hakekors og SS-merker. Noen av dem innrømmer åpent at de er nynazister og Holocaust-fornektere, skriver avisa. Den viser også til at grunnleggeren av Azov, Andriy Biletsky, er en kjent ny-nazist og grunnlegger av nazi-gruppe Ukrainas patrioter.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Briefing on the situation in Ukraine - Security Council, 8575th meeting

FN video d. 16/7 - 2019

Briefing on a letter from the Permanent Representative of the Russian Federation on the situation in Ukraine.

Se video

PS: Jeg kunne ikke få videoen til at virke i Firefox men i Safari og Crome.

Sidens top

 

The Upcoming neo-Nazi Concert in Ukraine That No One Is Talking About

Saturday will see up to 1,500 people attending a gig in Kiev headlined by notorious U.S. neo-Nazi group Blue Eyed Devils. Even an expert on the far-right music scene is shocked how open Fortress Europe is being.

Haaretz d. 18/6 - 2019

KIEV A venue that has staged a number of popular music acts over the years is playing host to something considerably less mainstream this Saturday: On the anniversary of the date Nazi Germany invaded the...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Neo-Nazis and the Far Right Are On the March in Ukraine

Five years after the Maidan uprising, anti-Semitism and fascist-inflected ultranationalism are rampant.
By Lev Golinkin
The Nation d. 22/2 - 2019

Five years ago, Ukraine’s Maidan uprising ousted President Viktor Yanukovych, to the cheers and support of the West. Politicians and analysts in the United States and Europe not only celebrated the uprising as a triumph of democracy, but denied reports of Maidan’s ultranationalism, smearing those who warned about the dark side of the uprising as Moscow puppets and useful idiots. Freedom was on the march in Ukraine.

Today, increasing reports of far-right violence, ultranationalism, and erosion of basic freedoms are giving the lie to the West’s initial euphoria. There are neo-Nazi pogroms against the Roma, rampant attacks on feminists and LGBT groups, book bans, and state-sponsored glorification of Nazi collaborators.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Truth of Ukraine War Revealed: Watchdog Media Releases Timeline Video of Ukrainian War From Euromaidan to MH-17

GlobalResarrch d. 19/7 - 2017

On the three year commemoration of the tragic shootdown of Malaysian Airlines Flight MH-17, Brisbane, Australia based Watchdog Media has released the most thorough and accurate chronological portrayal of events occurring between the start of Ukraine’s Euromaidan in November 2013 and the tragic destruction of Malaysian Airlines flight MH-17 on July 17, 2014.

Between 2013 and 2017, the Watch Dog Media Institute compiled and archived the largest known video volumes of first-person video related to the Ukraine war, as well as the largest and most substantial amount of all mainstream media footage related to such.

Link til websiden.

Sidens top

 

Ukraine forbyder kommunister at stille op til valg

Arbejderen d. 28/7 - 2015

Tre ukrainske kommunistiske partier har fået forbud mod at stille op til både lokalvalg, parlaments- og præsidentvalg. Samtidig er den ekstreme højrefløj i offensiven.

Læs hele artiklen, kræver abonnement.

 

Vi har modtaget d. 5/9 - 2015

REDUCING NUCLEAR DANGERS

President Vladimir Putin
President Barack Obama
cc
Foreign Minister Sergei Lavrov
Secretary of State John Kerry
Congressional and Duma Committees on Strategic Forces
Policymakers

Dear Presidents Obama and Putin, Foreign Ministers and Secretaries of State, Members of Duma and Congressional Committees on Strategic Nuclear Forces, and Policymakers:

You have already received letters from Generals James Cartwright and Vladimir Dvorkin, former commanders of American and Russian missile forces, from International Physicians for the Prevention of Nuclear War (IPPNW), and from faith leaders worldwide expressing deep concern, if not alarm, at the possibility that tension between Russia and NATO may spiral out of control with a catastrophic outcome. We strongly echo and endorse all that has been said in those letters, and in the related study on de-alerting by Global Zero headed by Generals Cartwright and Dvorkin. According to that study,
“Tension between Russia and the West over the Ukraine crisis has brought the parties one step closer to the precipice of nuclear brinksmanship, the point at which nuclear risk skyrockets,”
and:
“it has flared to the point that it is producing dangerous misunderstandings and action-reaction cycles with strong escalatory updrafts.”

We note that on the 40th anniversary of the signing of the Helsinki Document establishing the Organisation for Security and Cooperation in Europe, the OSCE Parliamentary Assembly adopted a resolution which ‘Expressed deep concern at increased nuclear threats arising from the deteriorating relationship between Russia and NATO,’ and ‘Called on all OSCE States with nuclear weapons or under extended nuclear deterrence relationships to reduce the risks of a nuclear war by taking nuclear weapons off high-alert, and by adopting no-first use policies.’

Like the OSCE Parliamentary Assembly, we are deeply alarmed over the direction in which the confrontation over the borders of the Ukraine may be going. Like the OSCE Assembly, we believe nuclear risk reduction measures are a matter of urgency. What is placed at risk by an ongoing and deepening political, and increasingly a military, confrontation between NATO and Russia far exceeds in importance the future power and credibility of NATO and of Russia, and any territorial issues between them.

What is placed at risk, in the very worst case, is civilization itself, and potentially, human survival. This is not of course to say that a completely 'apocalyptic' event sequence is what WILL take place, or even that this is the most likely outcome of such a sequence. We all hope and pray that nothing of the sort takes place and that a peaceful negotiated settlement of issues arising from the 2014 Ukraine crisis is eventually reached by all parties, including Russia. However, the likelihood of a catastrophic outcome is by no means zero. The record of history – especially of August1914 – shows that even where national leaders are confident that they have everything in hand, events can spin out of control with consequences that are completely out of proportion to anything that might initially have been at stake.

Confrontational attitudes and actions, (particularly between militaries), no matter who initiates them or who is to 'blame', can as the European Leadership Network points out, all too easily lead to accidental conflict or even to just plain catastrophic accident. If this were to lead to deeper and prolonged military conflict between two parties (such as in the Baltics) there is no telling where it would stop, or if it could be stopped at all without spiraling (as in 1914) into a conflict that no-one actually sought, but which no-one did enough to prevent.

The involvement of nuclear-armed forces in mirror-imaged and adjacent exercises conducted within kilometers of each other and without adequate (or any) communications between the rival forces recklessly courts disaster. Such exercises should never take place.

But should, for any reason, nuclear weapons be bought into play, even at a tactical level, it is hard to see how the level of conflict could be controlled and prevented from escalating to the use of land-based, silo-based high-alert nuclear forces. These number just under 1000 warheads on both the Russian and the US sides, with somewhat larger numbers of submarine-based warheads available.

The use of those silo-based, high – alert forces would destroy NATO, Russia and other countries as functioning societies in slightly over an hour.

It would also bring about the immediate deaths of up to a billion people, depending on precisely what targeting strategies were followed.

Smoke from burning cities (see below on non-targeting of cities) would then enter the upper stratosphere where it would remain for a number of decades, bringing about temperatures lower than the last ice-age, and making agriculture impossible, or nearly so, throughout the temperate zone for decades.

The majority of humans even in countries untouched by hostilities, would starve.

Again, we are not saying this is what WILL happen, but neither can anyone reasonably assert that it will NOT happen. The fact is that the probability of this kind of outcome is nonzero and is unacceptably high.

If the awful possibilities outlined above are to be avoided, a number of commonsense steps need to be taken. Most of them have been discussed at length in various international fora. Most of them have been suggested in the correspondence you have already received.

1) Nuclear weapon systems that are currently kept on high alert need to have their posture changed so that they are no longer in such a status. The maintenance of nuclear weapons on high alert gives decision-makers ridiculously short time-frames (minutes), in which to make utterly apocalyptic decisions. Those decisions can only legitimately be made in at least a 24-72 hour time-frame if at all ever. We fully endorse the advice of Generals Cartwright and Dvorkin on this matter. Your attention is also drawn to a number of General Assembly resolutions urging a lowering in operational readiness, notably the resolution on 'Operational Readiness of Nuclear Weapon Systems' resolution sponsored by NZ, Switzerland, Sweden, Chile, Malaysia and Nigeria, and India's 'Reducing Nuclear Dangers' resolution. These resolutions are regularly adopted by massive majorities(166 yes votes including key US allies for 'Operational Readiness') in the General Assembly.

2) In 1998, the US and Russian governments, in the wake of a 'near miss' in 1995, when a weather research rocket was mistaken for a US SLBM, agreed to establish a Joint Data Exchange Center. That agreement has been reaffirmed a number of times, most recently in 2010. The Joint Data Exchange Center however remains unbuilt. It should be made operational at the very earliest.

3) A series of measures concerning nuclear posture, notably 'no first use' doctrines and a decision to no longer target cities (as noted above cities are the most prolific source of the black smoke that brings about nuclear winter) would also make a vast contribution to the reduction of the risk of nuclear catastrophe. Because of the indiscriminate impact on civilians and other non-military targets, any retaliation against cities would be the most egregious violation of international humanitarian law. Even an incoming attack involving the incineration of dozens of major cities must not be retaliated against in kind because of the even-more-profound catastrophic climate disruption which would ensue. These decisions would require deep changes to nuclear postures and doctrines.

The safest nuclear weapon by far is one that does not exist at all. The majority of the worlds governments and parliaments, not to mention NGOs, see the elimination of nuclear weapons not as something it might be 'nice' to do 'in some century', but as an urgent existential priority. We ask that the nuclear weapon states to view the complete and total elimination of nuclear weapons, as mandated by the Nuclear Nonproliferation treaty (NPT) itself, as an urgent existential priority.

Finally, we affirm strongly that solutions to the Ukraine crisis itself are not to be found by blaming and pointing fingers at or by either party. Nor are they to be found in the use of military force. They can be found only by a fair negotiated diplomatic settlement involving compromises including on matters that may be seen by some to be 'non-negotiable'. The solutions lie in a willingness to negotiate precisely over 'non-negotiables'. Only a settlement that takes the interests of all concerned into account, and that does so in a way that is clearly fair can be made to stick.

Military force – by either side – is not the answer.

Even if a solution cannot immediately be found, the importance of taking measures to ensure that there is never a premature and catastrophic end to civilization and much more, is utterly paramount.

Signed
(organizational affiliations for identification purposes only)

(Letter coordinators/editors)
John Hallam, Human Survival Project, People for Nuclear Disarmament NSW

Peter King, Human Survival Project,

Alyn Ware, Co-Chair, World Future Council Commission on Peace and Disarmament,London,

Aaron Tovish Mayors For Peace 2020 Vision Campaign, Stockholm,
Ira Helfand, Co-President, International Physicians for the Prevention of Nuclear War (IPPNW – 1985 Nobel Peace prize)

Steven Starr, Senior Scientist, Physicians for Social Responsibility (PSR) Missouri,

Others
Dr Helen Caldicott, Founder, PSR,(Physicians for Social Responsibility) Patron, Human Survival Project, Australia,
Judy Plyth/Jo Vallentine, People for Nuclear Disarmament W.A., Perth, W.A.,

David Krieger, President, Nuclear Age Peace Foundation, Santa Barbara Calif,
Kevin Zeese & Margaret Flowers, Popular Resistance,
William Boardman, Panther Productions, Vermont,
David Swanson, World Beyond War, Peaceworkers,
Ellen Thomas, Executive Director, Proposition-1 Campaign, USA,
Professor Lawrence Wittner,(History, emeritus) SUNY, Albany, NY, USA

Barbara Birkett, Science for Peace, Toronto, Canada,
Prof. Paul Meyer, Senior Fellow, Simons Foundation, Canada,

Sergey Kolesnikov, member of Russian Acad.Sci., distinguished scientist of Russia, Professor of Moscow State University,

Hugh Steadman, Marlborough Chamber of Commerce, Blenheim, New Zealand,
Commander Robert Green, Royal Navy (Ret’d), Co-Director, Disarmament & Security Centre, Christchurch, New Zealand.

Jenny Maxwell, Secretary, Hereford Peace Council, UK,

Tarja Cronberg, Chair, Middle Powers Initiative, Finnish Peace Union,
Michele Di Paolantonio, MD, IPPNW Italy,
Prof. Tom Sauer, Assoc. Professor in International Politics, University of Antwerp, Belg,
Colin Archer, General Secretary, International Peace Bureau (IPB), Geneva,
Wolfgang Schlupp-Hauck, Vorsitzender der Friedenswerkstatt Mutlangen e.V.

Junko Abe, Ikata People Against MOX, Ikata, Japan,
Takao Takahara, Director, PRIME (International Peace Research Institute,
Meiji Gakuin University), Japan,

Sukla Sen, EKTA (Committee for Communal Amity), Mumbai, India,
Brigadier Vijai K. Nair(ret), Magoo Strategic Infotech, Noida, India,
Dr Ron Mccoy Malaysian Physicians for Social Responsibility, KL, Malaysia,

 

KenFM zeigt: Regime-Change in der Ukraine? Dr. Daniele Ganser im Kino Babylon Berlin

KenFM d. 6/6 - 2015

Jetzt KenFM unterstützen: https://www.patreon.com/KenFMde | Aus der Physik wissen wir, dass Ursache und Wirkung miteinander zu tun haben, und kennen auch eine Reihenfolge. Erst die Ursache, dann die Wirkung. Ein Glas, das zerschlagen am Boden liegt, musste erst fallen.

Kein logisch denkender Mensch würde diese zeitliche Abfolge beim Beobachten von Naturgesetzen in Frage stellen. Geht es dann aber um die "Physik" politischer Ereignisse, wird dies ständig versucht.

Bevor sich die Krim in der Ukraine von der Regierung in Kiew abspaltete und es zur sogenannten Krim-Krise kam, die bis heute anhält und zu einem Bürgerkrieg im Land und massivem Stress mit Moskau führte, kam es in der Ukraine zu einem "Regime-Change", der nicht ohne Tote auskam.

Auf dem Maidan-Platz wurden zig Bürger mit und ohne Uniform von Kugeln getötet, die von Scharfschützen auf Dächern abgefeuert worden waren. Hier handelt es sich um klassischen Mord, der dazu führen sollte, Chaos zu stiften, um so einen Putsch vorzubereiten.

Wer die Schützen waren, wer sie bezahlte und ihnen den Befehl gab, sowohl auf Demonstranten als auch Polizisten zu schießen, ist bis heute nicht wirklich geklärt. Fest steht: Erst als im Anschluss der damalige Präsident Janukowitsch das Land fluchtartig verließ und die NATO-Marionette Poroschenko ins Amt gehievt wurde, reagierte Putin in Moskau und unterstütze die Abspaltung der Krim.

Auf der Krim befindet sich der wichtigste Militärstütpunkt Moskaus. Sevastopol. Offiziell gemietet bis 2042.

In der Westpresse wird dieser zeitliche Ablauf einfach um 180 Grad gedreht und damit die Geschichte auf den Kopf gestellt. Manipulation der öffentlichen Meinung als Basis für Kriegs-Propaganda gegen Russland.

Der Schweizer Historiker Dr. Daniele Ganser folgte der Einlandung von KenFM und Free21 nach Berlin, um die Geschehnisse in der Ukraine in ihrer korrekten zeitlichen Abfolge darzulegen.

Eingebettet wird sein Vortrag in die Geschichte zahlosser Regierungsputsche, die eben alles andere sind als ein Demokratieexport. Oft wurde durch einen Putsch die Demokratie beseitigt. Was den Menschen gern als Regime-Change verkauft wird, sprich Befreiung von der Diktatur mit Hilfe von Außen, stellt sich bei genauerem Hinsehen oft als Import eines (anderen, dem Westen wohlgesinnten) Diktators dar.

In diesem Spiel sind die USA bis heute federführend. Welche Rolle spielten sie damals auf dem Maidan und welche Folgen hat der Regime-Change oder Putsch in Kiew für Europa, und damit auch für Deutschland?

Knappe zwei Stunden Geopolitik im Kino Babylon in Berlin, mit aktuellem Bezug. Spannend und vor allem erhellend, wenn es darum geht, wie in den Massenmedien die Wahrheit verbogen wird, um auch den Bürger der BRD wieder für Krieg zu begeistern. In Zeiten des Internet hat die Staatspropaganda es dann aber zunehmend schwerer, Menschen flächendeckend das Gehirn zu waschen.

Die öffentliche Meinung ist das zweitgrößte Imperium auf diesem Planeten. WIR sind nicht Machtlos. Bildung hilft, die vermeintliche eigene Ohnmacht konsequent als das zu erkennen, was sie ist: Das Resultat bewusster Propaganda. Bildung ist hier das effektivste Gegengift. Bilde Dich. Mach Dich auf die Suche nach anderen Quellen. Macht Dir Dein eigenes Bild.

Dr. Daniele Ganser kann dabei ein Anfang sein.

Se video og flere oplysninger

Sidens top

USS

Nazi-korps bevæbnes af staten

Højreekstreme ind i Ukraines hær
Det fascistiske korps Højre Sektor bliver indrulleret i Ukraines hær og får bedre våben. Dets leder bliver rådgiver for den ukrainske hærs øverstbefalende.

Arbejderen d. 18/4 - 2015

…Ifølge det russiske nyhedsbureau Tass vil en gruppe som Højre Sektor fremover blive finansieret af staten og bevæbnet bedre. Korpset med sine i dag 10.000 medlemmer opstod i februar 2014 under protesterne på Maidan-pladsen i Kijev og deltog i jagten på landets præsident…

…Højre Sector (Pravy Sektor) er en fascistisk, ultranationalistisk organisation. Dets medlemmer stormede den 22. februar 2014 Ukraines parlament og præsidentbolig med våben…

…Højre Sektors leder, Dmytry Jarosh, vil desuden blive udnævnt til rådgiver for hærens øverstkommanderende, oplyste den ukrainske tv-kanal 112 tv-kanal søndag…

…Dmitry Jarosh skrev på sin Facebook-side i februar, at fredsaftalen mellem regeringen i Kijev og oprørerne i Østukraine (Minsk-2-aftalen) ikke har juridisk værdi, og at den er i strid med Ukraines forfatning…

Læs hele artiklen

 

Sidens top